Opskrift: Bananmuffins

Tro det eller ej, men vi laver faktisk lige så mange opskrifter uden proteinpulver som med, og dem skal I da ikke snydes for! Sidst lavede vi bananmuffins efter at have savlet over dem henne hos Lise. De blev smadder gode og ikke mindst sunde og nærende. De egner sig ikke kun godt som dessert, men derimod både som en hverdagssnack eller en del af en madpakke. Sylvester fik nogle med i vuggestuen, og pædagogerne sagde han kastede sig over dem 😉 Så de kan spises og nydes af alle aldersgrupper.

Bananmuffins

Du skal bruge (til ca. 10 stk):

– 1 ½ dl blendede mandler, så det bliver til fint mel

– 3 moste bananer

– 1 tsk vaniljepulver (fåes i de fleste større supermarkeder)

– 1 tsk bagepulver

– 1 dl kokosmel (vi bruger det “rigtige” kokosmel, men kokosflager kan også gå an)

– 3 spsk kokosolie (vi anvender en økologisk lækker variant fra Fitness Guru)

– 3 æg

– 2 tsk honning

– Lidt hakkede nødder (valnødder eller hasselnødder)

– Evt. et par dråber perfekt sød fra ISIS

– Evt. hakket mørk chokolade (minimum 75 %), til at putte i dejen og til at smøre ovenpå

Fremgangsmåde:

Som det første skal du dele æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Bland blommerne sammen med alle ovenstående ingredienser på nær hviderne. Pisk derefter æggehviderne stive separat og hæld i blandingen. Fordel i 10-12 muffinsforme og bag ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. Imens de køler af smelter du lidt chokolade og smører ovenpå. Jeg kan især anbefale appelsinkrokantudgaverne, der giver en perfekt finish. Sæt dem evt. i fryseren eller køleskabet i lidt tid, så chokoladen er hærdet. Jeg synes nemlig de er bedst når de er lidt kølige, men det er individuelt.

Enjoy 🙂

Signature

20 Comments
  1. skal prøves, og dejligt der ikke er protein pulver i det er jeg ikke meget for bruge. Er mere til den rene vare 🙂

    1. Skønt at høre. Har forståelse for, at proteinpulver ikke er for alle og derfor er det jo skønt med alternativer 🙂

  2. Lige en opskrift til vores weekend hygge guffe spise.
    Dejligt med dine sunde idéer, dem nyder vi godt af.
    Min datter er den der står for bagekunsten, hvis dun vil se om hun kan:
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
    Hun bliver bedre og bedre takket være alle jer blogs med kager og mad:-)
    Tak for kigget. En mor.

  3. Sikke nogle søde forme 🙂 Sådan nogle må jeg få fat i. Men man kan også få så mange søde, har set man kan få silikone kopper.
    Men de er vildt kære dine kager 😉 Og de ser lækre ud, de er da perfekte til valentines dag eller til jul 🙂

    Venlig hilsen Maria
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    1. Ja, det er lidt sjovere at lave muffins når det er med de her silikoneforme 😀 Og god ide med at anvende dem til højtider 🙂

  4. Åh, for en gluten sensitiv og relativt sundhedsbevidst pige som mig, så er den opskrift jo som sendt fra himlen! Den passer perfekt til en søndag med regnvejr og lækkersult, tak fordi i reddede mig fra chokoladefælden 😉

    Hilsen Anna

  5. Hermed afprøvet og godkendt af 20 3.klasser (og resten af min familie). Jeg brugte “rigtig” mandelmel og det fine kokosmel og hakkede 100 gr 70% chokolade i (til 2½ gang portion).

  6. Faldt lige over din opskrift og den tror jeg vil blive et hit herhjemme! Synes dog der er en masse kokos i, så vil lige høre om man kan smage det? 🙂

    1. Århhh, alt for sent jeg ser din kommentar :/

      Nej, det synes jeg ikke er så gennemtrængende i smagen 🙂

  7. Hej! Jeg har forsøgt mig med at lave de her muffins, og gud hvor smager de bare godt! Jeg vil dog godt vide hvor mange kcal der ca. er i sådan en portion, da man jo hurtigt kan spise maaaange af dem 😉

    Tak på forhånd!
    Julie 🙂

    1. De er SÅ gode 🙂

      Nu kan jeg ikke huske det præcise tal, men findes det lå mellem 120-150 kcal. pr. stk. Så ikke specielt meget kontra den mæthedsfornemmelse de giver 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate