Uden ord…

Ja, jeg er lidt stille herinde for tiden. Det er svært at sætte ord på hvorfor, men jeg forsøgte at gøre det i går på bloggens Facebook side med udgangspunkt i gårsdagens mest debatterede indlæg blogland. Jeg tror det bunder i, at jeg vokser mere og mere fra hele sundhedsverdenen, som vi kender den i dag. Det handler ikke om, at jeg føler mig usikker, har det dårligt med mig selv eller føler mig presset fra omverdenen. Det hander nok om, at jeg ikke deler den samme begejstring for træning og sund mad længere. Dermed ikke sagt jeg ikke træner eller spiser sundt – det gør jeg størstedelen af tiden. Jeg har nok bare ikke et behov for at dele det så meget længere.

Comwell-6

Men hvorfor så en blog? Ja, det er godt spørgsmål. Jeg startede den uden at have gjort mig nogle tanker om de budskaber man sender, de folk, der læser med og den påvirkning, det kan have. Jeg delte bare, hvad jeg kunne lide og det var en succes. Men med tiden kommer tvivlen og man sætter spørgsmålstegn ved sig selv. Hvorfor har jeg behov for at dele min træning? Hvorfor gider jeg dele madbilleder? Hvem gider læse om mit forhold til egen krop og hvor fedt synes min fremtidig arbejdsgiver lige det er, at jeg florerer rundt på nettet i stramt træningstøj eller undertøj? Hvad er meningen med en sundhedsblog egentlig? Er det ikke mega overfladisk og ligegyldigt? Er der seriøst nogen, der gider læse om hvad jeg spiste tidligere i dag eller hvad mine mål er? Er der ikke vigtigere ting i livet? Jo, for mig er der. Lige nu lever jeg for min familie og vores nye liv i København. Jeg drømmer om et arbejde indenfor det område, hvor jeg virkelig føler jeg kan gøre en forskel og hvor jeg hver dag glæder mig til at udrette ting. Jeg drømmer om, at fortsætte som et talerør for alle dem som har det rigtig svært eller har lyst til at dele deres kampe. Generelt set, at hjælpe folk til at nå et bedre sted i livet, hvor de føler sig glade og tilpas i egen krop.

Det er i dag mere unikt IKKE at blogge  end at gøre det – især om fitness, mad og træning. Der er så mange dygtige og uddannede folk ude i den sociale verden, der gør tingene til UG og skriver pisse godt. Det føler jeg ikke jeg kan eller har lyst til at hamle op med. Det er jo heller ikke interessant gang på gang at se de næsten samme udgaver af sunde desserter, træningsprogrammer, træningstøj – you name it. Jeg har dyb respekt for dem, der gider bruge deres tid på det. Jeg tror bare ikke jeg har mig selv med i processen længere, når jeg deler mit benprogram, mine resultater, min sunde mad. Der hvor jeg har en god fornemmelse er, når jeg blogger om de skønne oplevelser, jeg har haft med folk jeg holder af. Når jeg kan dele andres livsbekræftende historier. Når jeg prøver nye spændende ting i København. Når jeg drømmer om hvad fremtiden bringer. Rejser, velvære, oplevelser, lækker mad, personlige indlæg fra hjertet. Så jeg vil egentlig gerne, en gang for alle, tage titlen som “Sundhedsblogger” af mig. For det er jeg virkelig ikke længere. Nej, mit blognavn indikerer måske noget andet og det kan være jeg en dag ændrer det – men indtil da, så vil I ikke opleve noget mærkat herinde. Hvert et indlæg er skrevet med en god fornemmelse og måske tingene vil fortsætte som de har gjort den seneste måned? Måske vil jeg blogge mere, fordi jeg ikke længere føler jeg skal blogge om specifikke ting,  fordi det er dét folk vil læse om. Måske jeg vil blogge mindre, fordi jeg heller vil nyde fritiden med min familie og venner? Det vil fremtiden kun vise.

Og så var jeg vidst heller ikke uden ord alligevel 😉

22 Comments
 1. Næst efter alle de super inspirerende indlæg du laver (Skår i glansbilledet, din kommentar omkring Annes indlæg på hendes blog, dit realistiske og (i mine øjne) perfekte syn på sundhed) så er det her det bedste indlæg!

  Træningsresultater og madbilleder kender vi alle sammen. Alle ved godt hvordan en skål med skyr, bær og granola ser ud, nike-tøj eller forskellige træningsøvelser. De indlæg du kommer med sætter netop refleksioner igang, og det er det, der uden tvivl gør din din blog til den mest inspirerende! 🙂

  1. Taaaak Louise. Det betyder rigtig meget.

   Vi kender nemlig alle de indlæg. Derfor foretrækker jeg personligt også de indlæg, hvor tankerne sættes igang og hvor man selv reflekterer over egne handlinger. Det giver mening for mig.

 2. Det er sku en helt fair erkendelse, og det er klart at ens prioriteter og syn på verden ændres i takt med at livet fortsætter. Det er jo også det livet handler om.
  Jeg synes det er super fedt at følge din blog, fordi du er dig, og jeg vil hellere læse om noget du brænder for (eller vælge at lade være, hvis det ikke interesserer mig) end læse om noget du føler dig tvunget til eller ikke kan stå 100% inde for 🙂

  1. Det tror jeg du har ret i 🙂

   Man skal altid skrive om det, man brænder for og hvor man føler man kan stå inde for det 🙂

 3. Jeg er vild med din blog – med eller uden ‘trænings/ sundhedsvinklen’. Jeg har fuldt din blog siden fra før du blev mor, og jeg har altid synes, at du skriver om interessante og relevante emner, du velformuleret, vel reflekteret og du har noget på hjertet. Vi udvikler os som mennesker hele tiden, og det er jo netop det, der gør livet (og bloggen) spændende at følge. At læse om det levede liv 🙂 Kh Polly

  1. Tusind tak for denne varme kommentar.

   Man udvikler sig nemlig, så det vil være mærkeligt hvis jeg skrev om det samme år efter år. Det er naturligt. Jeg er glad for du føler, jeg har noget på hjertet og det ikke bare er ligegyldigt 🙂

 4. Personligt synes jeg at du har et fint syn på det at være sund – for jeg har selv hele tiden tænkt at man er sund hvis man har en fin balance i livet, således at det ikke KUN handler om fitness, træning og specielt kost.
  Du skal bare forsætte som du gør – være dig 🙂 Du har jo altid formået at skrive spændende indlæg så folk vil da klart forsætte med at følge dig.

  Jeg kan desværre ikke sætte mig ind i det med ikke at have en familie, så jeg vil ik sige andet. Dog kan jeg godt forstå at det er hårdt. Jeg ville slet ik være min foruden (selvom jeg synes de er nogle tosser en gang i mellem).

  Noget helt andet – tak for et godt grin med dit indlæg omkring hvad du ikke forstår omkring fitness ting. Nej man kan ik tale sammen med sidekammeraten OG træne hårdt. Det vil jeg ikke påstå man kan. Træn og snak så sammen bagefter. Mht det med mobilen.. tja.. folk har den jo på sig som en uundværlig tingest. Jeg har en veninde som seriøst tjekker den 1 milliard gange. Jeg er så tæt på at bede hende om at lade den ligge i jakken når hun kommer for ærligt – er det mig som hun er sammen med eller ?? Jeg får følelsen af at hun ikke gider mig og er interesseret i 117 andre ting. Det er garanteret ik sådan, men personligt synes jeg det er mega uforskammet. Jo tjek din mobil hvis du venter på noget mega vigtigt og ellers så tjek den når du skilles med din veninde. Er du der ik for at være sammen med hende ???
  Sorry – sidespring. 🙂

  Men pointen er bare, at du træner i hvad 1-2 timer ? Der kan du vist godt undvære at tjekke diverse medier eller svarer på sms.

  Mht hvad man skriver om, så er det op til hver enkelt hvad de skriver om 🙂 Hvis du ikke har samme interesse som tidligere så skift fokus 🙂 Det med at få børn (om man vil det eller ej) skifter altså ens fokus og ja alder gør også en forskel. Som 22 årig der er fokus på andre ting… sådan er det nok bare.

  Ha en skøn sommer med familien 🙂

  Ps – jeg kan nok ik træne før engang i september, men stadig frisk på en trænings “date” ?

  Kh Julie

  1. Jeg fortsætter med at være mig, og så må vi se hvad det indebærer 🙂

   Enig med dine betragtninger.

   Vi finder bare en dag, når du er klar 😀

 5. Søde Danica.. du har ret! Der findes rigtig mange bloggere derude, herimellem også mange fitnessblogs og dertil ekstrem mange, som går op i træning, osv. Din blog er lige præcis det friske pust mellem alt det andet, fordi du altid har de kritiske øjne på og invitere til dialog og diskussion. Du sluger ikke det hele råt, men formidler altid dine egne holdninger videre. Altså det, som kun du kan stå indefor. Det synes jeg er befriende! Anyways… man har lov til at “vokse”, skifte interesser og så videre. Hvis du ikke længere skal være en sundhedsblog, så er det jo bare ikke det, du skal. Der er heldigvis mange andre muligheder – og du har så mange faste læsere (som mig selv), som vil fortsætte med at følge dig. Hvad end det handler om sundhed, familie, livsstil, whatever. Netop, fordi dit livssyn og dine holdning altid sætter gang i debatten! Lige meget hvad du beslutter dig for, håber jeg i hvert fald ikke at miste dig i blogland! :-*

  1. Du er så sød Tatiana :-* Hvor er jeg glad for at have fået jer som “naboer”.

   Det er nemlig det – at man sluger det hele råt, hvilket jeg selv har haft tendens til tidligere. Men man vokser (heldigvis) fra det, for der er så mange vigtigere ting i livet end hvad jeg trænede i formiddags, hvad jeg laver til aftensmad og hvilke proteinpulvervarianter, jeg foretrækker.

   Der er nemlig så mange muligheder. Jeg fortsætter så længe lysten er der 🙂

 6. For mig indebærer Fit 4 Livin’ ikke kun sundhed – der er vel mange områder hvor man kan gøre sig “fit to live”, så at sige. Bl.a. tid med familien, som du nævner. Jeg glæder mig til at følge med fremover. Jeg er nok også mere til alt det der ikke har fokus på sundhed 🙂

  1. Det har du ret i 🙂 Men jeg tror jeg en dag skiftet navnet – mest for mig egen skyld. Så kan jeg endelig tage skridtet væk fra “Sundhedsblogger” og til “Alt-muligt blogger”. Jeg følger jo selv mest de bloggere, der har noget på hjertet og som ikke kun er overfladisk. Jeg føler bare, jeg har sagt hvad jeg vil om træning og mad. Så meget er der altså heller ikke i det 😉

 7. Siden du startede bloggen, er der sket et kæmpe boom af folk, der blogger om sundhed eller deler billeder på instagram. Formålet er som regel at “inspirere”/”motivere”. Det, du skriver i dette indlæg, synes jeg, rammer lige plet! Bare fordi, man læser på en blog, at det fungerer for vedkommende at holde kalorieregnskab, træne efter et program og benytte diverse kosttilskud, er det ikke nødvendigvis en god løsning for en selv. Jeg ser en tendens til, at mange flere “hopper med på bølgen” og følger den sjagong, der dikteres på diverse blogs/instagramprofiler. På det seneste har jeg bidt mærke i, at nogle bloggere er blevet meget ekstreme i deres tilgang til sundhed. De “skaber plads” i kalorieregnskabet til en is eller lidt slik, træner op til flere gange om dagen, løber marathons, tager pre-workout, proteinpulver, aminosyrer, koffeinpiller, kreatin, ect. – men hvad er formålet? At være en inspiration for andre? Det virker i min optik forskruet.

  1. Helt vildt! Og for langt de fleste er det motiverende og inspirerende – bare ikke for mig. Og derfor kan jeg heller ikke selv længere drive en blog på de præmisser, for jeg har også både været fortaler for kostplaner, proteinpulver, delt programmer, delt mine resultater. Men det føler jeg ikke, jeg kan længere. Både med henblik på mig selv og min integritet men også i forhold til de ting, der florerer på nettet. Jeg vil ikke findes af en kommende arbejdsgiver og han så kan læse alt muligt mærkeligt og overfladisk om mig. Jeg er så meget mere end det 🙂

   Du har ramt hovedet på sømmet. Hvad er formålet egentlig? Gør man de ting fordi man ved nogle forventer det og ser op til én eller gør man det udelukkende af lyst?

 8. Men er det, du beskriver ikke også sundhed? At man har det godt fysisk, mentalt og socialt? Skal mad, mål og træning virkelig være altoverskyggende for at man er “sund”? Eller en “rigtig” sundhedsblogger? Jeg synes det ikke. Men jeg synes til gengæld, at du er et sundt forbillede. 🙂

  1. Jo,det er den i den grad 🙂 Men sundhedsblogger mærkatet er jeg bare ikke meget for, fordi det medfører nogle forventninger til en type indlæg. Nu er det ikke fordi jeg lader mig diktere af noget, men synes bare det er nemmere, når man ikke har et mærkat. Om det så er mode, mad, fitness, bolig. Jeg vil det hele 😀 Og tak :-*

 9. Jeg må være ærlig at indrømme, at jeg (også) virkelig har nydt dine fitnessrelaterede indlæg, men jeg kan sagtens følge dig i dine reflektioner.

  Du skal selvfølgelig blogge om lige det du har lyst til, og efter min mening er det helt fint, hvis du har lyst til at tage lidt afstand fra titlen som “Sundhedsblogger”

  Jeg vil i hvert fald fortsat følge med og glæde mig til fremtidige indlæg! 🙂

  1. Jeg har heller intet imod den type indlæg, men det er bare ikke altoverskyggende for mig længere. Altså jeg kan lide at skrive om lidt af det hele 🙂

   Jeg er super glad for du fortsat vil læse med trods ændret fokus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate