Opskrift: Sundere chokorug

Chokorug proteinopskrifter bog

Chokorug proteinopskrifter bog

Chokorug proteinopskrifter bog

Get ready! For jeg har en fantastisk opskrift på en lækker snack. Du kan endda spise den med god samvittighed. Æren tilfalder Proteinopskrifter’s nye bog, der er et køb værd. Vi har ændret lidt i opskriften, da vi ikke havde alle ingredienserne. Generelt er det en opskrift, du nemt kan erstatte med andet og derfor kan alle være med.

Nå! Nu til opskriften. Det er blot én ud af utrolig mange fra bogen. Måske den skal på ønskelisten? Den kan I hvert fald anbefales.

Du skal bruge (til ca. 8 stk):

– 35 g proteinpulver (ca. 1 scoop). Vi valgte chokolade men andre kan også anvendes. Hvis man ikke er til proteinpulver vil jeg anbefale ærteprotein.

– 35 g glütenfri havregryn (kan købes i Rema1000)

– 20 g Fiberhusk

– 15 g kakaopulver

– 1/2 tsk bagepulver

– 35 g sukrin

– Lidt vaniljepulver eller steviadråber

– 5 g hakkede hasselnødder

– Knivspids salt

– 1 tsk kanel

– 80 g æblemos. Ønsker man den sukkerfri findes det i Helsekost eller man kan lave det selv nemt

– 35 g kokosmælk

– 20 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Alle de tørre ingredienser blandes sammen for sig. Hasselnødder og chokolade undlades i første omgang. Tilsæt derefter kokosmææl og æblemos, og ælt det hele sammen. Tilsæt derefter den hakkede chokolade. Form dejen til 8 boller og placer på en bageplade. Drys til sidst med de hakkede hasselnødder og bag dem ved ca. 175 grader i 20-25 minutter. Velbekomme!

Forresten jeg har fået ny Facebook side til bloggen. I finder den lige HER. I dag diskuterer jeg en sindsyg tendens, der har taget overhånd + jeg delt opskriften på den bedste shake til dags dato. Vi ses derovre. God aften <3

Danica

6 Comments
 1. Hvad mener du med sundere Chokorug? Vil det sige, at Chokorug fra Lagkagehuset ikke er sunde?! Det er da bare rugbrød og mørk chokolade, hahah!! 🙂

  1. Jeg mener skam ikke så meget 🙂 Jeg sammenligner ikke med Lagkagehusets variant, som også er skøn, men derimod med kager, slik, chips whatever, altså generelt usundere snacks. Der må de siges at være bedre baseret på næringsindhold.

   Det kan være “sundere” er det forkert ord at anvende i denne sammenhæng. Det er så subjektivt. For mig er de sundere. Et sundere alternativ og en god hverdagssnack. Jeg kan ikke spise som jeg har lyst hver dag, hvis jeg ønsker at holde vægten. Derfor nyder jeg godt af “sundere” alternativer, der stadigvæk giver mig en fornemmelse af, at jeg får noget sødt og lækkert 🙂 Altså ikke bare gulerødder, kedelige grøntsager og dets lige.

  2. Hov, glemte lige den sidste pointe 🙂

   Jeg skriver også “Sundere”, fordi jeg ikke anser proteinpulver som sundt, hvis man kigger på det objektivt. De er altså sundere end chips, kager, slik, men ikke sunde. Derfor kalder jeg dem ikke “Sunde chokorug”, da jeg ikke anser dem sådan. Hvis de udelukkende var lavet på ærteprotein, var det en anden sag. Så ordet “Sundere” henviser ikke til, at man skal sammenligne med andre varianter, men derimod den betydning de har sundhedsmæssigt for mig 🙂 Håber det kunne opklare det lidt.

   1. Jeg menete det altså bare for sjov. Er udmærket klar over, at lagekagehusets Chkorug ikke er sunde på den måde 🙂

    1. Det er jeg helt nede med – altså det var i sjov 😀 Men brugte bare din kommentar til at forklare mig, da der ofte kan opstå forvirring med hvad der menes. Men bottom line er nok, at jeg sjældent gør mig de store overvejelser. De kun lige så godt have heddet “Proteinrige chokorug”, “Wannabe chokorug”, “Chokorug, som du aldrig har smagt dem før”, “Chokorug – det nye sort”, “Chokorug – limited edition”, “Tab dig 10 kg med chokorug”. Haha 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate