Opskrift: Gulerodstærte med sprød salat

En opskrift?!?! WHAT?? Det er ikke så tit det sker. Ikke mindst fordi tiden er minimal og fordi jeg har fået et tæt forhold til mine falafler. Hvorfor ændre på noget, der smager så godt? I skal dog ikke gå glip af den her super lækre opskrift på porre-gulerods-skinke tærte med en dertilhørende salat af æbler, bønner og nødder. Det VAR et hit herhjemme og vi skal snart have det igen. Det er nemt, billigt og tilmed rimelig sundt.

Inspiration er fundet hos Rema1000 og deres evig skønne madplan-funktion!

Du skal bruge (til ca. 4 mennesker):

Tærtedej:

– 2 dl grahamsmel

– 1 ½ dl speltmel eller alternativt hvedemel

– 2 ½ spsk olie

– 1 æg

– ½ tsk salt

– 5 spsk vand

– 1 spsk mel til udrulning af tærtedejen

Tærtefyld:

– 2 porrer eller alternativt 3 løg

– 4 gulerødder

– 3 æg

– 100 g skinestrimler. Det kan dog sagtens udelades ved at fylde flere grøntsager i

– 1 ½ dl mælk

– 1 spsk speltmel

– ½ tsk salt

– Peber

– 50 g revet ost

Bønne-æblesalat:

– 150 g friske bønner

– 150 g æbler

– 40 g mandler

– 1 tsk dijonsennep

– 2 spsk eddike

– 1 tsk honning

– 2 spsk olie

– Salt & peber

Fremgangsmåde:

Hæld først olie, grahamsmel, speltmel og salt i en skål. Tilsæt både vand & æg og rør sammen. Tryk dejen ud på bordet med hjælp af lidt mel og flyt over i en tærteform, som er penslet med olie. Tænd ovnen på 175 grader. Derefter skyller og skærer du porer i skiver. Kog dem i ca. 3-4 min. Gulerødderne skal først skrælles og derefter rives, hvorefter du laver en æggemasse af de resterende ingredienser til tærtefyldet. Tilføj til sidst porer & gulerødder og hæl hele fyldet over tærtedejen. Bages ca. 40 min.

Til salaten skal du bruge ristede mandler, som du blander med kogte bønner skåret i mindre stykker. Tilsæt æbler skåret i både. Bland til sidst en dressing af sennep, honning, olie, eddike, salt & peber. Mix det hele og server med den lækre tærte.

Velbekomme <3

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate