Opskrift: Dessertagtige havregrynsmuffins

Og så endda kun på 19 minutter inklusiv bagning. Ja, jeg tog tid. Forleden dag vil min søn gerne have kage til aftensmad. Det duer selvfølgelige ikke, men hvis jeg kan lave sunde og mættende muffins, kan vi for min skyld godt kalde det kage. Så længe han spiser noget, for det har han aldrig været god til.

Havregrynsmuffins

Opskrift til ca. 9 stk:

? 2 modne bananer

? 100 kastanjemel. Alternativt mandelmel, havremel eller kokosmel.

? 2 æg

? 150 gr havregryn

? Lidt vaniljepulver

? 2 teske kokosolie

? Lidt soyamælk. Alternativt komælk eller mandelmælk.

? 1 teske natron

? 2 teske bagepulver

Havregrynsmuffins

Sådan gør du:

Det hele blandes sammen i en skål. Det var ikke nødvendigt at blende det, men jeg foretrækker også at have lidt konsistens i stedet for en dejagtig masse. Efterfølgende hældes det i muffinsforme og bages ved 200 grader i ca. 12 minutter.

De er gode til madpakken, som træningssnack, morgenmad, dessert eller i vores tilfælde – aftensmad 😉 God fornøjelse.

Bloglovin

 

8 Comments
 1. De ser lækre ud! Så har jeg et projekt til mine to overmodne bananer, der ligger derhjemme og venter på mig 🙂

  Men hvorfor putter du natron i? Rent kemisk har natron kun sin hævende effekt i sammenhæng med et surt produkt (fx kærnemælk, citron eller yoghurt), så umiddelbart er det ret overflødigt i denne opskrift (specielt når der også er bagepulver i). Bare lige en lille undren herfra 🙂

  1. Jeg laver mange opskrifter på slump, så nogle gange ryger der bare ting i uden nærmere eftertanke 🙂 Der var også soyamælk i, hvilket jeg lige har tilføjet. Du undlader bare det du synes er unødvendigt.

   Håber de bliver gode. Rigtig god weekend 🙂

   1. Det er også den bedste måde at bage på 😉 Det var også bare som en lille serviceoplysning, i fald du/dine læsere ikke var klar over, hvordan diverse hævemidler fungerer 🙂

  1. Jeg har i sin tid købt Kastanjemel i helsekostbutikker, men det er nok ikke noget jeg vil købe igen, da det er lidt dyrt og egentlig ikke bidrager med så meget smag. Men det var for sjovt til at undlade det dengang 🙂 Tror du kan bruge samtlige meltyper. Mandelmel vil også være godt 🙂

 2. Virkelig gode muffins! De kan i den grad anbefales med kokosmel istedet for kastanjemel og med lidt hakket mørk chokolade 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate