Det er bare business..

Smuk udsigt fra en gåtur på dejlige Bryggen..

Jeg tænkte, at jeg lige vil gribe min tanke fra det her indlæg og uddybe nærmere. Jeg har nemlig gjort mig mange tanker omkring det der business begreb, som jeg dagligt møder i kraft af mit job. Når jeg mener business, så henviser jeg til det økonomiske, for i sidste ende handler meget business om at tjene penge. Hvilket siger sig selv.

Her på det seneste har jeg mødt følgende sætning “Det er bare business” et utal af gang. Det er bare business – intet personligt. Og det er svært at rumme, når man er en meget sensitiv og loyal person. Siger jeg  noget, så holder jeg det også 100 %. Men det kan være lidt svært at forene med den branche man sidder i, da det langt fra altid er tilfældet. Money talks og folk går efter pengene. Naturligvis. Det er trods alt det man skal leve af. Jeg vil bare ønske man kunne kombinere de to. Altså loyalitet og business. At man ikke vågner med stress hver dag, fordi man ikke ved hvem eller hvad man skal tage stilling til på et businessplan.

Det giver sikkert ikke mening for mange af jer, men I skal vide at jeg ofte misunder jer der sidder i et offentlig job og gør en forskel for mennesker. Hvor det ikke handler om de midler I får eller de kunder I har. Min kæreste er som sagt under uddannelse som redder og når vi efter en lang dag taler om vores respektive jobs, kan vi aldrig relatere til det vi hver især sidder med. Fordi vores udgangspunkt er så forskelligt. Jeg føler ofte jeg lever i en verden, hvor man aldrig ved om man er købt eller solgt. Og dét arbejde man udfører gør som sådan ikke verden til et bedre sted. Det gør bare nogle mennesker rigere.

Dermed ikke sagt jeg ikke elsker min blog, som trods alt giver en lille indkomst, samt mit 9-16 job. Det gør jeg. Jeg har søde kollegaer, samarbejdspartnere og en stabil indkomst. Jeg har en varieret dag med mange spændende opgaver og møder. Nogle gange ser man blot det hele på afstand og reflekterer over de ting der sker lige foran én. Og her fylder business bare utrolig meget. Nogle gange på en kynisk & illoyal måde, men som jeg samtidigt godt kan forstå. Jeg lærer hele tiden – især ikke at tage tingene så personligt og bare acceptere det sted jeg er lige nu. Men hvor vil det dog, i et andet liv, være fedt faktisk at gøre en forskel for mennesker eller dyr, hvor det er de personlige relationer og en hjælpende hånd, der er udgangspunktet.

God tirsdag herfra mig. Jeg har 2,5 timers amerikansk reality at se frem mod. Lidt guilty pleasures har aldrig skadet nogen 🙂

Remember to stay updated at Instagram // Facebook // Bloglovin?Ohh! and I?m also a happy Snapchatter now (danica_chloe)

6 Comments
 1. Din person er karismatisk og det er så fint, at en pige som dig formår at præge den “business” du omtaler – for du gør en forskel 🙂 for os der ser dig “herude” fra, men da helt sikkert også for de mennesker du “behandler” og møder på din vej via dit arbejde og fag.

  1. Mange tak for de fine ord <3

   Jeg håber du har ret og jeg tror godt, at selvom man begår sig i en business verden, kan man godt præge den positivt. Så tak fordi du lige fik et mere positivt syn på det 🙂

 2. For mig er det vigtigt at det jeg laver i mit professionelle liv giver mening og skaber værdi både for andre men ikke mindst for mig selv.
  Jeg er så heldig at arbejde i en virksomhed som skaber verdens bedste legetøj og selvom det bare er legetøj, så føler jeg “vi” som virksomhed gør en forskel for børn i hele verden, og det er jeg stolt af 🙂

  1. Det er også en virkelig god tilgang til det. Og lige netop LEGO giver værdi til så mange mennesker verden over. Det gør dét jeg laver også for nogle mennesker. Jeg skal blot finde ud af, hvordan jeg præger det. For jeg mener godt man kan kombinere business med det menneskelige aspekt. Det handler bare om at finde sig til rette 🙂

 3. Gud, hvor dette indlæg bare rammer mig fuldstændig – og vil gerne lige dele mine tanker, for jeg har stået i en situation præcis som din, Danica.
  For ca. 5 år siden arbejdede jeg i en stor dansk smykke virksomhed, hvor jeg var ansvarlig for marketing og PR (altså, jeg havde ikke det overordnet ansvar for afdelingen, men var ansat som koordinator til events osv.). Jeg havde egentlig altid troet at sådan et job ville være lige mig, men gud hvor tog jeg fejl! Jeg blev så overrasket, forbavset og overvældet over, hvor meget business og penge betyder i den branche. Jeg synes det var absolut kynisk nogle af de ting jeg var vidne til, bare for at dette danske smykke mærke skulle få den rette PR.
  Når jeg gik fra arbejde tænkte jeg tit “Hvad har du udrettet idag, som har gjort en forskel for andre?” – og jeg kunne aldrig svare på det, for i bund og grund gjorde jeg absolut ingen forskel for nogen mennesker, på det nærværende, menneskelige og empatiske plan. Mit arbejde udmøntede sig i strickly money, og dét var så det jeg havde udrettet i løbet af en dag. Jeg var ved at brække mig til sidst af arbejdet, og det gav mig virkelig intet tilbage på det personlige plan.
  Jeg tog derfor en drastisk beslutning, og sagde mit job op (oh my, jeg er tryghedsnarkoman, så det var en kæmpe beslutning!). Mit hjerte brændte for at gøre en forskel for andre mennesker, så jeg søgte ind på en uddannelse som specifik går efter at hjælpe mennesker på vej ud i det store liv, læste 3½ år, fik mig et job og jeg kunne ikke være mere lykkelig… heeeeeelt ned i maven. Det er en fantastisk følelse at gå fra job og mærke alt det du får igen – jeg VED jeg gør en forskel for de mennesker jeg arbejder med, og for mig er det det et arbejde skal gøre.
  Så derfor vil jeg egentlig bare sige, at jeg godt kan forstå du har svært ved at takle hele det her business aspekt af dit arbejde, og hvis du virkelig helt ned i maven ikke føler dig tilpas i sådan en branche, så ville jeg overveje en gang eller to, om det virkelig var det jeg skulle bruge mit (ene) liv på 🙂
  Bare lidt tanker herfra – og igen, tak for at bringe emnet på banen. Jeg er sikker på der er mange som sidder i samme situation.
  God aften herfra, Danica 🙂

  1. Tusind tak for at dele din historie <3

   Det giver virkelig mening og det er rart der er andre der har rykket sig ud af sin comfortzone. Meget inspirerende og hvor dejligt du har fundet noget der giver mening.

   God søndag herfra <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate