Opskrift: 100 % plantebaseret aftenmåltid

Plantebaseret aftensmad

Vi spiser mere og mere plantebaseret herhjemme. Det er kommet helt af sig og efter det er gået op for mig, hvor nemt det faktisk er, samt hvor fantastisk kroppen får det, kan vi slet ikke lade vær. Maden er velsmagende, næringsrig og dejlig mættende. Derudover er det farverigt og det kan man jo ikke andet end at blive glad af ?

Plantebaseret aftensmad

I efterspørger flere og flere opskrifter herinde og det vil jeg rigtig gerne efterkomme, selvom jeg hverken er madblogger eller opfinder revolutionerende opskrifter selv. Jeg finder enormt meget inspiration hos andre madbloggere, hvilket flere af tingene nedenfor også er præget af.

OPSKRIFT PÅ KIKÆRTEBØFFER, BØNNEFRITTER & PERSILLEHUMMUS (Til 2 voksne og 1 barn)

Til kikærtebøffer (opskrift HERFRA) skal du bruge

 • 1 sød kartoffel
 • 1 dåse økologiske kikærter
 • 1 fed hvidløg
 • 200 gram økologisk tofu
 • 1 håndfuld frisk persille
 • 1 tsk. gurkemeje
 • Salt & peber efter behov

Til bønnefritter skal du bruge

 • 1 pose frosne grønne bønner
 • Krydderi efter behov

Til spinathummus (opskrift HERFRA) skal du bruge

 • 1 dåse økologiske kikærter
 • 1 fed hvidløg
 • 2 håndfulde spinat
 • 3 spsk. sojayoghurt
 • 1/2 citron
 • Peber og salt efter behov
 • Lidt stødt koriander

Plantebaseret aftensmad Plantebaseret aftensmad

Vi fejrede den årlige Gin & Tonic dag og havde i dagens anledning suppleret op med en velsmagende G&T

Fremgangsmåde: Kog den søde kartoffel, så den er mør. Imens blender du de resterende ingredienser i en foodprocessor. Blend med den søde kartoffel til sidst, så du har en samlet masse. Form massen til bøffer på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved ca. 180 grader i 25 minutter. Indsæt de frosne bønner på en bageplade samtidigt, så kikærtebøfferne og bønnefritterne er klar på samme tid. Imens de to retter er i ovnen, laver du spinathummus. Her skal du blende alle ingredienser i en foodprocessor, eller blender, på nær citronen, stødt koriander samt salt & peber, som du smager til i din hummus afslutningsvis.

God fornøjelse ?

4 Comments
 1. Wow, det lyder super lækkert! Er selv ret glad for plantebaseret mad, netop fordi kroppen bare har det bedre bagefter, så dette er god inspiration 🙂
  Her i weekenden har jeg været et smut i London, og da jeg skulle flyve fra Kastrup kunne jeg også lige nå et smut på 42RAW til torsdagens frokost og dagens morgenmad – thumbs op fra Jylland, så tak for anbefaling!

  1. Plantebaseret mad kan virkelig også et eller andet helt specielt <3

   Hvor er jeg glad for du kunne bruge anbefalingen til noget. 42 Raw er et af mine absolut yndlingsspisesteder. Måske jeg skulle lave en guide med alle sunde spisesteder i København? Der findes jo faktisk en hel del med plantebaseret mad efterhånden.

 2. Det ser simpelthen så lækkert ud. Det er hermed kommet på madplanen. Jeg afprøver det med at spise mindre kød, så vi lige nu har 1-2 køddage, mens resten er vegetarisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate