Opskrift: Svampede veganske chokolademuffins

chokolademuffins

OH YES! Muligvis de bedste chokolademuffins, jeg længe har smagt. Faktisk laver vi dem nærmest hver weekend, efter Sylvesters ønske (og lidt mit), da de bringer glæde i en travl hverdag. Siden søndag har jeg nok spist seks. Ja, 6 muffins!


Veganske chokolademuffins opskrift

I er også mange, der har spurgt til en opskrift, da de ofte bliver nævnt herinde. Alligevel utroligt man kan hype chokolademuffins så meget, men de er perfekt svampede, har en god smag og er tilmed veganske, hvis man ligesom os godt kan lide at eksperimentere med det plantebaserede køkken.

chokolademuffins

chokolademuffins

Nok om de føleser chokolademuffins kan skabe og til det essentielle. Nemlig opskriften! Vi blev i sin tid inspireret af Mia Sommers univers, men har tilpasset den dét vi selv havde i skabet.

Bemærk at man ernærringsmæssigt kan optimere opskriften på chokolademuffins, hvis man har lyst. Eksempelvis kunne man erstatte hvedemel med mandelmel eller blendede havregryn, ligesom rapsolien kan erstattes med en mindre mængde kokosolie. Jeg garanterer dog ikke den samme uovertrufne smag ved småændringer…

Vend endelig tilbage, hvis I kaster jer ud i opskriften på chokolademuffins. Den er seriøst så nem, at I skylder jer selv at prøve den ad. Velbekomme ♥


Opskrift: Svampede veganske chokolademuffins

Opskriftstype: Bagværk

Forberedelsestid: 10 min

Bagetid: 20 min

Total tid 30 min

Antal: 12 stk

Ingredienser:

 • 200 g hvedemel
 • 60 g kakaopulver
 • 100 g rapsolie
 • 200 g rørsukker
 • 2,5 dl mandelmælk eller anden plantemælk
 • 50 g mørk hakket chokolade
 • 1,5 tsk. vaniljepulver
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron

Sådan gør du:

 1. Bland alle ingredienser sammen og rør godt sammen.
 2. Fyld dejen i muffinsforme, men undlad at fylde helt op til kanten. De hæver nemlig utrolig meget.
 3. Bag dem i ca. 20 minutter ved 180 grader.
 4. Lad dem køle godt af og sæt dem eventuel på køl inden de nydes.

Velbekomme ♥

 chokolademuffins

chokolademuffins


4 Comments
 1. Den lyder lækker! Dog ville jeg til enhver tid udskifte kakao med chokolade – den opskrift skal prøves i weekenden. Jubii, jeg glæder mig helt. Det er så længe siden jeg har bagt muffins.

  1. De er så lækre!

   Altså det rene kakao? Lyder også lækkert, og så kommer der virkelig meget chokolade i.

   Glæd dig! 🙂

 2. De er seriøst nemme at bage. Jeg brugte 50/50 mandelmel/hvedemel og jeg brugte kun 50 gr kakao. De var utrolig lækre og velsmagende. Jeg fik 15 stk ud af portionen. Tak for opskriften, det bliver ikke sidste gang, jeg bager dem.

  1. Hvor skønt at høre 😀 Jeg elsker også at lave dem, netop fordi det er så nemt, og så smager de virkelig godt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate