10 fordomme om fuldtidsbloggere

Danica Chloe

^^ Professionelle bloggere virker arrogante, indspiste, selviscenesættende og egoistiske. De laver ikke dagens gode gerning og er født under en heldig stjerne. Eller?

Som nyudklækket fuldtidsblogger, er man genstand for en hel del fordomme. Naturligvis. Højst sandsynligt skyldes det, at der hersker en del mystik om erhvervet. Det er så nyt herhjemme, at folk faktisk kan gøre en forretning ud af det og når der sker noget nyt, skal vi danskere som oftest lige se det an inden vi giver os hen. Har jeg ret?

For et par år tilbage, hvor jeg stadigvæk troede min fremtid lå i et 9-16 job, havde jeg selv svært ved at forstå hvordan fuldtidsbloggere gjorde det. Kunne det overhovedet løbe rundt eller var det varm luft? De tanker var endda med en baggrund som ansat i et firma, der specialiserede sig i bloggere.

Min horisont har heldigvis udvidet sig og jeg er i dag et sted, hvor jeg selv tester det af og satser alt. Det stopper mig dog ikke fra at dele de fordomme, der eksisterer. Nogle har jeg selv hørt adskillelige gange og andre har jeg fået viderefortalt af andre. Man bliver nogle gange lidt træt, men det rører mig overhovedet ikke. Jeg er stolt af at være min egen chef, drive en succesfuld blog, være en del af et inspirerende blogkontor og at kunne følge min intuition hver eneste dag.

Here we go. Hvis jeg har udeladt eller glemt nogle fordomme, så del dem endelig i kommentarfeltet.

♦Professionelle bloggere laver ikke andet end at gå til events, spise Instagram-venlig mad og drikke champagne på mærkelige tidspunkter.

♦ Fuldtidsbloggere har utrolige korte arbejdsdage og laver ikke dagens gode gerning.

♦ Professionelle bloggere betaler ALDRIG for noget selv. De får alt tilsendt og har ingen udgifter .

♦ Det kan ikke passe man kan leve af en blog. Det er jo bare en online dagbog.

♦ Når en blogger går professionel, mister den charme og bliver ALT for kommerciel.

♦ Der findes ikke nogen eksempler på gode sponsorerede indlæg.

♦ Det kan godt være bloggere kan leve af deres blog nu, men om et par år er blogmediet dødt.

♦Blogging, og især fuldtidsbloggere, er enormt selviscenesættene, egocentrerede og består primært af navlepilleri.

♦ Bloggere er altid til salg, og hvis prisen er den rigtige, kan man købe sig til ALT omtale.

♦ Profesionelle bloggere er utrolige heldige, at de kan gøre det til deres primære forretning. De må være født under en heldig stjerne.

Alle ovenstående fordomme er sat på spidsen, og jeg kan personligt ikke nikke genkendende til ret meget af det. Men det kunne være sjovt at høre, hvad I har tænkt om mediet?

Er jeres fordomme blevet gjort til skamme eller ser I blogmediet på en bestemt måde? 

14 Comments
 1. Jeg har ikke rigtig nogen fordomme overfor fuldtidsbloggere, jeg synes derimod, at det er godt gået, hvis man kan leve af sin blog. Det har jeg stor respekt for. Derimod har jeg måske et lille problem med, at nogen kalder sig professionelle bloggere – mest fordi jeg tolker ordet professionel som et udtryk for en vis faglig standard. Jeg forventer, at en person, der kalder sig professionel blogger, virkelig kan skrive. At vedkommende kan formulere sig godt og har 100% styr på sproget, på stavning og på tegnsætning. Der synes jeg måske nok, at det halter rundt omkring. Jeg har desuden skrevet et lille indlæg på min egen blog om kendisbloggere – det har naturligvis ikke noget med dig at gøre, men måske har du lyst til at læse det alligevel?http://www.randiglensbo.dk/2016/10/26/blogland-i-stedet-for-sladderblade/#comments

  1. Jeg kan godt se hvad du mener, men efter min mening dækker professionalitet over meget mere end egentlig skrivetalent og grammatik. For mig dækker det bl.a. over at jeg lever af det, det er min passion og at jeg har oprettet et firma. Men det kunne lige så godt være; blogger, fuldtidsblogger eller andet, der beskriver det. Jeg ligger egentlig ikke så meget i ordet, men fordommene er bare flere, når man taler om bloggere, der har gjort det til sit primære erhverv 🙂

 2. Tak for et super ærligt indlæg 🙂
  Som blogger på andet år, kan jeg heller ikke nikke genkendende til nogle de ovenstående punkter. Jeg har til gengæld hørt dem alle sammen – rundt omkring – efter jeg selv begyndte at blogge. Jeg er måske også et lidt mærkeligt “tilfælde”, på grund af min alder (jeg er (kun 45 år) og min interesse for blogging. Til daglig arbejder jeg som sygeplejerske, og er lige gået ned på 32 timer – kun for at have mere tid til at blogge. Og det er, desværre, min oplevelse, at nogen omkring mig tænker noget af det, som du beskriver her i indlægget. Jeg har sågar hørt et par gange, “at det med blogging er forbeholdt de helt unge, som ikke ved hvad de skal, og at jeg var blevet for gammel til den slags…”
  Og hvad du ved! Fordelen ved at være der hvor jeg er nu, er at man hviler i sig selv og derfor ret ligeglad med, hvad andre tænker jeg skal gøre… Med alderen lærer man at acceptere!
  Tak for din dejlige blog!
  Diana

  1. Først og fremmest – respekt for du følger din passion og endda går ned i tid for at prøve det af. Hvis ikke man prøver ting af, finder man jo aldrig ud af hvad man er passioneret omkring 🙂

   Det er ærgerligt du skal høre for det med din alder i forhold til blogging. Næste gang nogen kommenterer på det, kan du henvise til Danmarks første og største bloganalyse, der blev udført i efteråret sidste år af Carat Danmark samt flere af de førende blognetværk. Her blev det påvist, at den gennemsnitlige bloglæser i Danmark er 42 år.

   Jeg synes du er sej – godt gået!

   Kh Danica

 3. Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at høre hvor du får lavet negle og sådan, måske et helt indlæg faktisk! Jeg er totalt nybegynder og har aldrig fået lavet shellak men kunne godt tænke mig det!

  Bare en lille idé til dig

  Fortsat god tirsdag 🙂
  Jeg har læst med mange mange år og fortsætter 🙂

  1. Hej Julie

   Sikke en god idé 🙂 Det noterer jeg som kommende indlæg. Jeg elsker nemlig shellac, der altid holder sig pænt, og aldrig at skulle lægge neglelak selv.

 4. Nr 7 er da total rigtig men også mega sej! Tænk at man kan skabe en business på baggrund af det man “er” – det synes jeg er inspirerende ved netop fuldtidsbloggere.
  Modsat Randi så synes jeg godt at professionel blogger kan være rammende på mange, fordi det er så meget mere end at skrive. Jeg tror nogle af de bedste journalister ville være vildt dårligere bloggere.

  Ps keep up the good work.

  1. Tak for dit svar 🙂

   Præcis! Det er ikke nemt eller noget særligt udvalgte tilfældigvis falder over. Alle kan nå dertil, hvis de har noget på hjertet og vil kæmpe for det. Til gengæld er det ikke for alle, da prisen også er høj. Man kan blive genkendt og folk har visse forventninger til hvordan man bør agere.

 5. Jeg synes det er helt utroligt, så mange der går op i, hvordan bloggere gebærder sig, deres livsstil og indtjening. Altså, com’ on – går de også og vender og drejer om Mads Mikkelsen eller Sisse Fisker som kendiser laver “nok” til at få deres løn? Om de fortjener at være med til red-carpet events? Næhnej. Men bloggerne, de skal retfærdiggøre dem selv, ellers er de nok nogle slaskere :p Ej men jøsses altså.

  – A

  1. Ja, og jeg tror det bunder i uvidenhed, fordi det er så nyt. Men forhåbentlig er det mere acceptabelt om nogle år 🙂

 6. Jeg synes det er helt vildt fedt, at nogle kan leve af deres blog, og jeg synes heldigvis også at det er som om det er blevet mere “acceptabelt” nu, end det var for bare et-to år siden.. Jeg har aldrig haft fordomme om det, men har da hørt andre have det. – Bemærkninger som at det ikke er et rigtigt arbejde osv.. Sådan vil der nok altid være nogle der har det.

  Men jeg synes det er fedt.. 🙂

  1. Det er det helt klart. For 2 år siden var der ikke rigtig nogen, der troede på det kunne lade sig gøre og se bare nu 🙂

   Den med “rigtigt” arbejde hører man stadigvæk meget. Desværre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate