Social medie pause?

sociale medier udvikling

Når man lever af sin online tilstedeværelse, tænker man sjældent i pauser. Tværtimod. Derimod handler det om at være til stede på flere platforme, og gerne hver dag, så vidt muligt. Det handler i og for sig også om, at hvis jeg eksempelvis checker ud en uge eller to, vil mine tal styrtdykke. I vil gå forgæves og måske vende jer af med at kigge forbi. Det er jeg jo ikke interesseret i, og jeg elsker jo at opdatere så ofte som muligt.


Tager du sociale medie pauser? Mine tanker om work/life balancen..

Alligevel tænker jeg meget i pauser fra skærmen. Jeg forsøger, især i weekenderne, at nyde mine familie og tage på tur uden telefonen. Det er svært, men jeg bliver hele tiden bedre. Jeg har også erfaret, at I ofte er ligeglade om der går en dag eller to uden indlæg. Det værdsætter jeg meget. Jeg drømmer også en dag om at kunne tage på ferie uden computer, og med blogteknologien i dag, kan man alligevel planlægge sig ud af det meste.

Et par år efter jeg startede min blog, tog jeg min første pause fra de sociale medier. Det var 1. januar 2014. Jeg kan huske, at jeg lagde et billede op på Instagram om eftermiddagen, men derefter havde jeg fået nok. Jeg levede således uden Instagram i 4 måneder, og det lyder måske ikke som noget stort for jer, men for mig, der brugte det dagligt, var det ærlig talt meget rart. Selvfølgelig var det ikke en god forretning blogmæssigt, men det var inden Instagram var slået helt igennem og også lang tid før det udgjorde en del af “virksomheden”.

I derude må også tage stilling til jeres brug af computer og telefon, tænker jeg. Er I gode til at ligge det væk, når I har fri fra arbejde. Er I afhængige af de daglige opdateringer, og hvordan forsøger I at finde en balance?

Vi kan hurtigt blive enige om, at balance er et ord, der bliver skambrugt til tider, men ikke desto mindre betegner det meget godt dét mange af os søger. Både i forhold til work/life balancen, mad, træning og mentalt. Jeg tror ikke på, der er én guide for os alle, da balance varierer fra person til person. Jeg trives personligt i rolige omgivelser uden stress, hvor jeg kender mange, der elsker når det går stærkt. Vi skal derfor finde vores egne veje, og jeg er lige nu et sted, hvor jeg gør op med mig selv, hvor meget fritid jeg kan tage og hvor vigtigt det er. Jeg har også lært, at det er okay at tage pauser i løbet af ugen, og endda forkæle mig selv og Sylvester med fridage engang imellem. Det handler ikke om at larme mest, men derimod at få mest ud af det indhold man producerer. Når jeg tager pauser, får jeg ofte flere nye kreative idéer og oplever ikke følelsen af at brænde ud.

Blot en reminder til de af jer, der ligesom mig, kan kæmpe lidt med forventningspresset og som gerne vil lære at tage det hele lidt mere afslappet. Når jeg stresser mig selv lidt for meget, husker jeg altid tilbage til dengang jeg gik offline i 4 måneder. Da jeg endelig valgte at returnere, var der alligevel ikke sket noget vigtigt, og jeg var altså ikke gået glip af noget som helst. Jeg tror på de bedste minder skabes, når man forsøger at leve én dag af gangen, så det vil jeg forsøge endnu mere fremadrettet.

Nyd weekenden og det fine vejr!


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag samt Snapchat (danica_chloe), hvor I virkelig kommer tæt på.

4 Comments
 1. Jeg synes også tit, at inspirationen og idéerne opstår i “pauserne.” Hvis man sidder ved det hele tiden og føler sig presset (som regel af én selv), kan man stirre sig helt blind. Men så snart man tænker på noget andet, kan inspirationen ramme som lyn fra en klar himmel 😀

  http://nouw.com/satinawandel

  1. Det gør de nemlig, og det giver jo også god mening. Der er ingen mennesker, der bare er inspireret non-stop. Så flere pauser og mindre stress 🙂

 2. Jeg er pt sygemeldt fra mit arbejde og fordi jeg er venner med mange af mine kolleger på Facebook blev jeg hele tiden mindet om mit arbejde gennem Facebook, følte jeg. Jeg havde brug for noget afstand og har derfor selv lige taget en “time-out” hvor jeg slettede Facebook og messenger apps på telefonen og iPad. Messenger lod jeg blive på iPad, fordi min familie skriver til mig der. Men sjovt nok, da jeg tjekkede Facebook igen efter 14 dage var jeg ikke gået glip af en skid. Der var over 70 notifikationer, men ikke noget vigtigt. Nu er det to uger siden mit eksperiment sluttede, og jeg har stadig ikke installeret Facebookappen på telefonen. Ind i mellem tjekker jeg lige på Facebook om der er sket noget, men hver gang bliver jeg mindet om at der alligevel ikke sker noget derinde. 😊
  Instagram slettede jeg for flere år siden fordi jeg syntes det hele blev en kamp om at få flest likes og fremstille et “perfekt” liv med alle de rigtige møbler osv.

  1. Hvor er det tankevækkende! Lige præcis Facebook har jeg også overvejet, men jeg synes bare ALLE bruger det som kommunikationsmiddel nu til dags, så jeg har svært ved at undvære det. Man kunne så beholde messenger og slette det traditionelle Facebook.

   Jeg synes det er sejt du har sorteret det fra. Hvis det ikke giver værdi, er der ingen grund til at bruge tid på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate