31 TING, JEG HAR LÆRT PÅ 31 ÅR

img_1175

I dag fylder jeg 31 år, hvilket er en fantastisk alder, jeg elsker 30erne, og derfor tænkte jeg det kunne være sjovt at dele 31 lærerige og sjove ting, som jeg har lært i mine 31 år på jorden.

1. Livet går alt for stærkt og derfor skal man nyde hvert et øjeblik. Seriøst! Sylvester bliver snart 5 år, og jeg forsøger ofte at stoppe tiden, så jeg får alt med.

2. Det kan ikke betale sig at bekymre sig, så meget som jeg har gjort gennem tiden. Det er ofte unødvendigt, og man bruger alt for meget energi på ligegyldige bekymringer. Det hele skal nok gå. Eksamener, uddannelsesvalg, arbejdsmæssigt, ulykkelig kærlighed og alt andet, vi bruger mange ressourcer og vågne nætter på.

3. Man skal være åben over for nye muligheder og ikke frygte alt, der ikke er trygt. Ofte opstår de gode ting, når man tager nogle nye chancer.

4. Passion betyder alverden. Hvis man formår at lave noget, man er passioneret omkring, øges livskvaliteten betydeligt. Det kan være alt fra hobbyprojekter og sportsgrene til oplevelser og karrierevalg.

5. Jeg har lært at være ligeglad med, hvad andre tænker om mig. Eller jeg er i hvert fald blevet bedre til det. En kæmpe sten er blevet flyttet fra mine skuldre, og livet virker meget mere lige til, når man gør det man har lyst til, frem for det man tror man skal gøre.

6. Sund mad og bevægelse har direkte indflydelse på mit velbefindende. Jeg skal behandle min krop med respekt, og det kommer igen gange tusinde.

7. Livet er dog for kort til spinning, crossfit, slankekure og andre ting, man slet ikke synes er sjovt, men som man tvinger sig selv til.

8. Taknemmelighed er alt! Jeg skal være glad for det jeg har nu, og de ting, jeg har opnået, frem for alt det, jeg føler jeg mangler.

9. Vær venlig, imødekommende og åben over for andre mennesker, ligegyldigt hvem de er. Jeg tror vitterlig på man kommer længst med forståelse og kærlighed.

10. Det er så ligegyldigt om man vejer 5 kg for lidt eller meget. Tro mig. Man bliver ikke lykkeligere af at kæmpe med de klassiske kilo. Tværtimod.

11. Det kan ikke betale sig at hænge sig i fortiden. Det kan jeg ellers være slem til. Tilgivelse og at mærke efter lige nu, er vejen frem for mig.

12. Det kan være ganske rart at være naiv..

13. Penge betyder virkelig ingenting. Hellere tjene det mindre, men have mere tid og elske det man laver.

14. Hvad andre forventer af dig, er fuldstændig ligegyldigt. Gør hvad du har lyst til, uanset hvad.

15. Giv det videre, hvor man kan. Jeg har gennem årene fået utrolig meget hjælp fra andre mennesker, og jeg vil gerne selv gøre det samme for andre.

16. Det nytter ikke noget at overveje et barn til, bare fordi det er det samfundet “dikterer”. Følg dit hjerte og gør hvad man synes føles rigtigt lige nu.

17. Uddannelse er ikke ALT. Selvfølgelig afhænger det af branche, men man kan sagtens nå at se hele verden, nyde livet nogle år, og alligevel tage en uddannelse. Ofte ved man også bedre, hvad man vil, når man har brugt nogle år på at lære sig selv bedre at kende.

18. Invester i oplevelser frem for ting. Det er alligevel det, jeg vil huske bedst, når jeg engang skal herfra.

19. Græsset er ikke grønnere på den anden side, og det nytter på ingen måder at sammenligne sig selv med andre.

20. Det er okay, at man ikke er den mest socialanlagte person og faktisk bedst trives i sit eget selskab med ro omkring sig. Det giver absolut ingen mening, at udgive sig for at være en anden persontype.

21. Man vokser fra folk og det er helt okay. Måske finder man hinanden igen og måske gør man ikke. Nyd det mens det varer.

22. Nyd de ugentlige byture, de få forpligtelser og de mange overfladiske forelskelser. Voksenlivet venter lige rundt om hjørnet, og der er nu noget helt magisk ved de mange ungdomsoplevelser, som jeg ikke vil være foruden.

23. Drop alle modetendenser og trends. Jeg bliver alligevel aldrig en firstmover. Iklæd dig det du synes er pænt og kan lide, uanset hvad blade og blogs fortæller dig.

24. Sig fra, hvis nogen udnytter dig eller du overværer noget, der ikke er i orden. Her tænker jeg både på mobning, folk der behandler andre folk dårligt og psykiske/fysiske overfald.

25. Livet er for kort til at sige nej til kage, slik og is, hvis du faktisk har lyst.

26. 30erne er mega nice og meget mere rolige end andre årtier. Glæd dig, hvis du endnu har det til gode.

27. Glem aldrig at være barn eller at have det sjovt. Joke, grin, vær skør og tag pis på dig selv. Livet er altså det sjovere med lidt humor og latter.

28. Hav tillid til dig selv og følg din mavefornemmelse. Den lyver sjældent.

29. Tak dig selv hver eneste dag for at du er i live. Med alle de ulykker, tragedier og sygdom rundt omkring, føler jeg mig ualmindelig heldig over, at min familie er raske og sunde.

30. Det kan være en rigtig god idé, at skrive dine tanker ned. Om det er på skrift eller digitalt er ligemeget. Min erfaring er, at det er ganske lærerigt at reflektere lidt over livet, især når du kigger tilbage på tidligere år.

31. Familie er alt og i sidst ende det vigtigste. Om det er din biologiske familie eller den familie, du selv vælger, det er sådan set ligemeget. Så længe du bruger tid med folk, du holder af, og som gør dig lykkelig.

OBS: Søndagsbekendelser er udskudt til næste søndag, da jeg skal spise mig mæt i kage og slappe af HELE dagen 🎈


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag samt Snapchat (danica_chloe), hvor I virkelig kommer tæt på.

20 Comments
 1. Kort opsummeret: Nyd nuet, værdsæt din familie og drop småbekymringerne, især dem der opstår når du sætter tænderne i et stykke søndagskage :p

  Rigtig stort tillykke 😀

  – A

 2. Tillykke med de 31 år i går 🙂
  Hvor er det bare en fornøjelse at følge din blog!
  Jeg er vild med, at du laver indlæg som fx ‘Jeg er altså ikke perfekt’ indlægget, og dette indlæg. Selvom jeg ikke kender dig personligt, føles det alligevel lidt sådan – egentlig noget underligt noget… 🙂 Men måske, det er fordi, jeg føler, at jeg i høj grad kan spejle mig i mange af de ting, du skriver.
  Jeg håber, din dag i går var dejlig og fyldt med solsin 🙂

  1. Tusind tak for din meget fine kommentar ❤️

   Det betyder alverden, at du føler du kender mig, selvom du ikke gør. Det betyder blot, at jeg formår at kommunikere nogle tanker ud, som rammer andre. Så tak!

   Min dag var skøn. Tak for tanken 🎈

 3. Stort tillykke med dagen i går, Danica! Jeg håber, den var skøn 🙂
  Jeg er “kun” 22 år, men jeg synes allerede, det er skræmmende at tænke på, at næste gang, jeg fylder rundt, er det altså 30’erne, der banker på. Efter, jeg har læst dit indlæg, er det lige før, jeg faktisk glæder mig til at fylde 30. Jeg synes, jeg har mange bekymringer, der relaterer til dine punkter. Det er rart at læse og vide, at mange af de tanker, jeg gør mig her i 20’erne, blot er på grund af uvisheden om fremtiden, og at livet foran ikke nødvendigvis er så “skræmmende” 😉
  Knus Anne

  1. Århh, jeg kan huske det som var det i går. Jeg synes egentlig at 30erne er fyldt med flere bekymringer end 20erne. Forskellen er bare, at man stoler mere på sig selv og er mere rolig, så det føles ikke i nærheden af så forvirrende og frustrerende som 20erne, hvor man skal finde sig selv.

   Men glæd dig! Det bliver kun sjovere. Husk også at nyde 20erne. Det er der man i den grad nyder livet, med alt hvad det indebærer, og lærer sig selv bedre at kende.

   Tanker og kram herfra ❤️

 4. Skønt indlæg! Jeg håber jeg har lært lige så meget når jeg fylder 31. Jeg har lige 4 år endnu 😉

  1. Jeg har på fornemmelsen, at jeg har en helt masse at lære stadigvæk, men det er altid rart at se lidt tilbage og reflektere over årene 🙂 Glæd dig til dine 30er og nyd 20erne 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate