10 vildt uhyggelige film

10 vildt uhyggelige film 1

Bemærkede i min fridag fra bloggen i går? Hvis ikke, så hurra, og ellers beklager jeg I gik forgæves. Sandheden er, at vi holdte fri. Børnehaven havde lukket og Sylvester skulle på overnatning hos min gudmor. Det gav anledning til en “kærestedag” med min mand, der både indebar et besøg hos Café Auto og en aftentur i biografen.

Og netop vores biografoplevelse giver anledning til det her blogindlæg. Vi var nemlig inde og se en ufattelig uhyggelig, men god, film. Jeg føler på mange måder oktober er måneden for gyserfilm eller thrillere. Det bliver mørkere og koldere udenfor, og Halloween står for døren. Derfor får I hermed også 10 uhyggelige film, som man kan se med kæresten, veninder, familien eller alene, hvis man tør det.. De er alle godkendt herhjemme, så hvis I er på udkig efter ny filminspiration, så læs med her:


10 VILDT UHYGGELIGE FILM, DU STRAKS SKAL SE


1. IT = Nu så vi den først i biografen i går, men den er jo så god, at den skal med på listen. Mange af jer husker måske filmatiseringen af Stephen Kings bog fra 1990’erne, men den her er endnu bedre og endnu mere uhyggelig. I filmen følger man en gruppe børn, der alle bor i den lille by Derry i Maine. Her bliver de konstant konfronteret med deres værste frygt i form af klovnen Pennywise. Jeg vil ikke sige så meget andet end at I skal se den. Den er samtidig vildt flot lavet og fortjener et biografbesøg.

2. The Cabin In The Woods = Den her gyser har vi efterhånden set ret mange gange, men den er også GENIAL. Den er ikke lig en typisk gyser og har et sindsygt twist jeg ikke vil afsløre. For ikke at tale om at lækre Chris Hemsworth er med. I filmen følger man 5 college-studerende, der kører ud til en afsidesliggende hytte i skoven for at få en pause fra studierne. Roligt, men sikkert, begynder der at ske uforklarlige ting og deres værste mareridt begynder. Filmen kan streames på Netflix.

3. The Strangers = Jeg har tvunget så mange mennesker til at se den her film med mig, da jeg dengang syntes det var noget af det mes uhyggelige, jeg længe havde set. Det er egentlig en klassisk fortælling, men eksekveret på én af de bedste måder nogensinde. Alt er nøje plan­lagt for Kri­sten og Ja­mes’ ro­man­ti­ske op­hold i som­mer­hu­set. Men kl. 4 om nat­ten ban­ker det på dø­ren og uden­for står en ung pige og spør­ger ef­ter en de ikke ken­der. Se­ne­re kom­mer hun igen, og det bli­ver star­ten på en lang og ma­re­ridts­ag­tig nat, hvor tre mysti­ske, ma­ske­klæd­te per­so­ner ter­r­o­ri­se­rer det unge par og pres­ser dem helt ud på kan­ten af, hvad de tro­e­de de vil­le gøre for at over­le­ve. Kan streames hos Blockbuster.

4. When A Stranger Calls = Den her film indeholder så mange klassiske gysertricks, men er alligevel en overraskelse. Den minder om en gyser fra 1980’erne – bare enormt flot visuelt. Den er creepy! Der er faktisk nærmest ikke noget mere uhyggeligt end et kæmpe hus, hvor der ingen voksne er hjemme. Man følger i filmen en babysitter, der modtager telefonopkald fra en mere og mere truende person. Mere vil jeg faktisk ikke fortælle. Den kan streames på Netflix.

5. Eksorcisten = Selvfølgelig den gamle fra 1973. Det er stadigvæk én af de mest uhyggelige film, jeg nogensinde har set. Da den 14-årige Regan får anfald og begynder at opføre sig mærkeligt, beder hendes mor Fader Karras om hjælp. Han er overbevist om at pigen er besat af djævlen og tilkalder en eksorcist. Dæmonen viser sig at være et genstridigt væsen, og det bliver en hård og hårrejsende kamp for både pigen og djævleuddriveren.

6. Shutter = En gyser, der er baseret på den asiatiske gyser af samme navn. Asiatiske gyserfilm er bare lige dét mere uhyggelige, og derfor ved man også allerede på forhånd, at man skal have en pude foran ansigtet klar. Ben & Rachel rejser til Tokyo, hvor Ben skal arbejde som fotograf. En sen aften kommer de til at køre en pige over, men de finder aldrig liget eller blodspor, hvorfor de antager hun er okay. Derefter begynder der at ske mærkelige ting og de mærker ofte at de bliver forfulgt af en ikke-menneskelig skikkelse… Den asiatiske udgave kan lejes på Netflix og den amerikanske udgave på Blockbuster.

7. Insidious = Normalt holder jeg mig egentlig fra de uhyggelige film, der er overnaturlige, da det skræmmer mig lidt for meget. Men den her har jeg trods alt set og den er god (men creepy). Josh og Renai lever lykkeligt sammen med deres tre børn, og de er netop flyttet i nyt hus. Deres ældste søn Josh kommer ud for en ulykke, og det bliver starten på en række uforklarlige hændelser, som bliver mere og mere voldsomme. Der er nemlig noget, der hjemsøger familien. Den kan streames på Blockbuster.

8. Ondskabens Hotel = De fleste af jer har måske allerede set den og hvis ikke, så skal I se den hurtigst muligt. Den er af lidt ældre dato, men stadigvæk én af de bedste nogensinde. Jack Nicholson er simpelthen så uhyggelig, at det halve kunne være nok. For ikke at tale om de døde børn, der spøger i hotellets gange. Jack Torrance er en tidligere alkoholiker og uddannet lærer, der mangler penge og ro til at skrive sit teaterstykke. Derfor tager han jobbet som vinteropsynsmand på bjerghotellet Overlook. Med sig bringer han sin kone Wendy og sønnen Danny på 6 år. Hotellet, der til en vis grad er levende eller besat, har brug for Dannys evner og prøver derfor at besætte ham. Danny kæmper dog imod denne besættelse, og hotellet vender sig derfor mod Jack.

9. Get Out = En nyere gyser vi fornyligt så i biografen, som var forbandet skræmmende. Det er virkelig svært at fortælle for meget uden at afsløre handlingen, men den er anderledes end typiske uhyggelige film. Chris er nervøs for at møde sine svigerforældre for første gang. Men han bliver endnu mere ængstelig, da han finder ud af at kæresten, Rose, ikke har nævnt for sine hvide forældre, at han er sort. Da de ankommer til det afsides landsted, forsikrer de Chris, at de er liberale, og at han har intet at bekymre sig om. Alligevel opfører de sig upassende og direkte besynderligt. Morens underlige insisteren på at hypnotisere Chris, så han kan kvitte smøgerne, og de to sorte ansatte, der bliver ved med at stirre på ham, forstærker mistanken om, at noget er helt galt…

10. The Others = Flere af jer kan måske huske den her film? Den var i hvert fald meget populær i starten af 00’erne. Jeg synes personligt stadigvæk den holder og at Nicole Kidman spiller fantastisk. Det er i slutningen af anden verdenskrig. Grace bor sammen med sine to børn i en victoriansk villa på en fjern ø. Tre nye tjenestefolk ankommer og mærkelige ting og sager begynder at ske. Graces datter fortæller, at hun har set og talt med en uforklarlig skabning, der bevæger sig rundt i alle husets værelser. Først tror Grace ikke på historien, men efterhånden tvinges hun til at konfrontere uhyggen.

Er I til uhyggelige film eller holder I jer helt fra det? Hvilke kan I anbefale?


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments